Friss szarvasgomba értékesítése

Csak néhány nagyon egyszerű alpételt kívánunk bemutatni. 
A szarvasgomba felhasználásának csak a vállalkozókedvű szakácsok és háziasszonyok fantáziája szab határokat. 
 
Szarvasgombás fűszervaj
 
Hozzávalók: 10 dkg jó minőségű vaj
                     20-30 gr szarvasgomba (ízlés szerint)
Elkészítés: A lereszelt szarvasgombát keverd össze szobahőmérsékletű vajjal, majd legalább egy éjszakára tedd a hűtőbe!
 Friss kenyérre, pirítósra kenve nagyon ízletes csemege.

 

Szarvasgombás tojásrántotta

Hozzávalók 2 főre: 4-6 tojás (étvágy szerint), 30-40 gr szarvasgomba, oliva olaj vagy vaj, só ízlés szerint
Elkészítés: A rántottát a szokásos módon elkészíted (semmi hókusz pókusz), majd az elkészülte előtt fél perccel, az előre lereszelt szarvasgomba 3/4 részét a tojáshoz kevered. Néhány keverés után a tűzről levéve tálalhatod. Fogyasztás előtt a megmaradt szarvasgombával szórd meg a tetejét.
 
Szarvasgombás metélt

 
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg száraz szélesmetélt, 20 dkg jó minőségű vaj (vagy amennyit nem szégyellsz), 5-6 gerezd fokhagyma reszelve, fél csokor petrezselyem, 5 tojás sárgája, 40-50 gr szarvasgomba reszelve, reszelt parmezán vagy bármilyen jó minőségű keménysajt, só ízlés szerint.
 
Elkészítés: Először a tésztát sós vízben megfőzöd. Egy lábosban vajat forrósítasz, majd beledobod a reszelt fokhagymát és a nem túl apróra vágott petrezselymet. Néhány másodperc kevergetés után (de tényleg csak néhány másodperc!) hozzáadod az előzően kifőzött tésztát, majd ezt is átforrósítod és ízlés szerint megsózod. Ha a tészta megmelegedett hozzáöntöd a tojások felvert sárgáját és egyenletesen elkeverd. Amikor a tojás kezd krémesedni, akklor hozzáadod az előre lereszelt szarvasgombát, jól összekevered, majd leveszed a tűzről.  Frissen tálalod. Fogyasztás előtt a tetejét megszórod frissen reszelt parmezánnal.

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode